Työelämän tutkimusyhdistys ry

linkit

pääsivulle

webmaster

Työelämän tutkimusyhdistys ry – Föreningen för arbetspolitisk forskning on tieteellinen yhdistys, joka perustettiin 2003 jatkamaan ja uudistamaan Työpoliittisen yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen tehtävänä on edistää tieteellistä keskustelua, kehittää työelämän tutkijoiden ja työelämän ammattilaisten osaamista sekä tehdä tunnetuksi työelämän tutkimusta ja kehittämistä. Yhdistys kokoaa yhteen työelämän tutkijoiden monitieteistä kenttää ja lisää tutkijoiden ja työelämän toimijoiden ja instituutioiden keskinäistä verkostoitumista. Työelämän tutkimusyhdistys ry toimii omaehtoisen vaikuttamisen ja osallistumisen areenana. Yhdistystoiminta on osa vireää kansalaisyhteiskuntaa - tutkijoiden sosiaalista pääomaa.

Yhdistys julkaisee monitieteistä Työelämän tutkimus – Arbetslivsforskning -lehteä, joka julkaisee sekä referee-artikkeleita, puheenvuoroja, tutkimushankkeiden keskeisiä tuloksia ja kirja-arvosteluja. Kansan Sivistysrahasto palkitsi lehden Työelämän kehittämispalkinnolla vuonna 2009.

Yhdistys järjestää vuosittain marraskuussa Työelämän tutkimuspäivät (Work Research Days/WRD) yhteistyössä Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksen kanssa. Tapahtuma on hyvien järjestelyjen, kansainvälisten key note -alustusten ja

tasokkaiden työryhmien ansioista kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista yhteiskuntatieteiden tutkijatapaamisista.

Yhdistys on työelämän tutkimuksen kansainvälisen kattojärjestön International Labour and Employment Relations Associationin jäsen ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseura.

Yhdistys järjestää omatoimisesti ja yhdessä muiden tieteellisten seurojen ja työelämän keskeisten toimijoiden kanssa jäsenille tilaisuuksia, joissa käsitellään työelämän tutkimusongelmia, tulevaisuuden haasteita ja muutossuuntia. Keväällä pidettävässä vuosikokouksessa ovat esitelmöineet tuoreiden tutkimusten tekijät.

Työelämän tutkimusyhdistyksen hallitus vuonna 2014

Antti Saloniemi, puheenjohtaja