Sivukartta

Yhdistyksen esittely

Oulun historiaseura r.y. on vuonna 1933 perustettu yhteisö, jonka tarkoituksena on edistää historian tutkimusta ja harrastusta Oulussa ja Pohjois-Suomessa. Historiaseura järjestää julkisia esitelmätilaisuuksia, seminaareja ja retkiä sekä harjoittaa säännöllistä julkaisutoimintaa. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu.

Oulun historiaseura r.y. on vapaa kansalaisjärjestö, jonka jäseneksi on tervetullut jokainen historian ystävä. Oulun historiaseura ei ole pelkästään ammattihistorioitsijoiden kerho, vaan kaikki kansalaispiirit tavoittava järjestö. Seurassa on tällä hetkellä lähes 150 jäsentä. Seura järjestää vuosittain useita esitelmätilaisuutta, joissa eturivin suomalaistutkijat kertovat ajankohtaisista tutkimusaiheistaan. Viime aikoina esitelmätarjontaa on lisätty myös muille paikkakunnille.

Toimintamuodot

- JULKAISUTOIMINTA: Yhdistyksen sarjassa SCRIPTA HISTORICA on ilmestynyt tähän mennessä 37 nidettä. Teoksista löytyy tarkka esittely näiltä kotisivuilta. Tärkeää on ollut tarjota julkaisukanava pohjoissuomalaisia kiinnostaville tieteellisille julkaisuille. Yhteistyö muiden yhteisöjen kanssa on jatkuva osa julkaisuhankkeita.

- ESITELMÄT: Viime vuosina esitelmiä on pidetty Oulussa mm. Oulu-opistolla, Kirkkotorin koulutuskeskuksessa ja kirjaston Pakkala-salissa. Yksittäisiä esitelmiä pidetään tarpeen mukaan muuallakin.

- SEMINAARIT: 2010-luvulla on pidetty yhteistyössä eri tahojen kanssa seminaareja, mm. joka toinen vuosi Ultima Thule-seminaari ja Viantiejoen historiasymposium Simossa. Seminaaritoimintaa kehitetään jäsenistön toiveiden mukaan.

- RETKET: Oulun historiaseura on tehnyt yhdessä Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistyksen kanssa yhden päivän mittaisia retkiä siten, että kohteeksi on valittu historian kannalta monipuolisia ja mielenkiintoisia kohteita.

- YHDISTYKSEN PALKINNOT: Oulun historiaseura jakaa vuosittain Olaus Magnus -palkinnon. Yhdistys on viime vuosina lahjoittanut yhdistyksen teoksia oululaisille lukioille jaettavaksi hyvästä historian harrastuneisuudesta ansioituneille oppilaille.

- TIEDOTUSTOIMINTA: Jäsenistölle ilmoitetaan tulevista tapahtumista sähköpostilla ja jäsenkirjeillä. Internetin www-sivut ja Facebook ovat uusimpia tapoja tiedottaa jäsenille tapahtumista ja toiminnasta.Yhdistyksen tilaisuuksista on tiedotettu tarvittaessa tärkeimmissä paikallisissa tiedotusvälineissä.


Etusivulle * Sivun alkuun

Päivitetty 7.3.2019