Sivukartta

Ajankohtaista

Oulun Historiaseura Facebookissa

Historiaseura löytyy myös osoitteesta: https://www.facebook.com/oulunhistoriaseura.

Historiaseuran ja Museoyhdistyksen lukupiiri

Lukupiirin kokoontumisesta ilmoitetaan jatkossa tällä sivulla.

Oulun Historiaseuran syksyn 2022 tapahtumat:

Keskiviikkona 7.9.2022, klo 18.30 (huom. aika): FT, dos. Tuomas Tepora, "Mannerheim-myytti"

Keskiviikkona 5.10.2022, klo 18.00: tohtorikoulutettava Riikka Isoaho-Nousiainen, "Oululaisen tervaporvarinrouva Jeanette Snellmanin elämä".

Keskiviikko 19.10.2022, klo 18.00: professori Veli-Pekka Lehtola, "Saamelaisten historiat - kolonialismi ja arki".

Keskiviikkona 9.11..2022, klo 18.00 professori Aini Linjakumpu, "Historian taakoista eroon - uskonnollisen yhteisön tie parantumiseen?"

Keskiviikkona 23.11..2022, klo 18.00 tohtorikoulutettava Matti Leiviskä: "Nimistö asutushistoriallisen tutkimuksen lähteenä, esimerkkinä Etelä-Pohjanmaan Kyrönjokilaakso".

Nuoren tutkijan kannustuspalkinto

Oulun Historiaseura on ryhtynyt jakamaan käyttöönsä luovutetusta Erkki Haukipuron (1921–2001) rahastosta nuoren tutkijan kannustuspalkintoja historia-aiheisten opinnäytetöiden tekijöille.

Kannustuspalkinnon säännöt:

§ 1 Oulun Historiaseura ry tukee Oulun yliopistossa tehtäviä historia-aiheisia opinnäytetöitä (pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja) Erkki Haukipuron rahastosta maksettavilla kannustuspalkinnoilla. Palkintoja myönnetään ennen kaikkea Pohjois-Suomeen ja Pohjoiskalottiin liittyvään historiantutkimukseen.

§ 2 Kannustuspalkintoa voi hakea jatkuvalla haulla (hakemukset voi lähettää osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com). Mukaan on liitettävä vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma sekä lyhyt lausunto opinnäytetyön ohjaajalta. Mukaan voi liittää tietoa apurahan käyttötarkoituksesta (arkistomatka tms.), mutta rahoitusta voi hakea myös työskentelyapurahaksi.

§ 3 Seuran hallitus tekee päätökset kannustuspalkinnon saajista. Palkinto jaetaan 1–2 kertaa vuodessa (huhti- ja/tai lokakuussa).

§ 4 Seuran hallitus määrittelee vuosittain palkintosumman määrän (max 500 euroa / tutkija).

§ 5 Kannustuspalkinnon saajan toivotaan kirjoittavan Oulun Historiaseuran verkkojulkaisuun tutkimuksestaan raportin esim. pienen artikkelin muodossa. Tutkimustuloksia on mahdollista esitellä myös Historiaseuran esitelmätilaisuuksissa.

Oululaissyntyisen kirjailijan ja opettajan Sara Wacklinin "Sata muistelmaa Pohjanmaalta" -teoksesta ilmestyi toukokuussa 2015 uusi kovakantinen painos.

Kirjan myyntihinta on 25 euroa.

Kirjatilaukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com. Tutustu myös muuhun Oulun Historiaseuran kirjatarjontaan ja osta edullista historiatietoa vaikka lahjaksi!

Kirjaesittelyt

Päivitetty 18.3.2020