Sivukartta

Ajankohtaista

Oulun Historiaseuran vaalikokous 20.11. 2019 klo 17:30 Oulu-opistolla

Oulun Historiaseura ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään keskiviikkona 20.11.2019 klo 17:30 Oulu-opiston luentosali 1:ssä (1. kerros), Pohjankartanossa, Leevi Madetojan katu 1.

Kokouksessa käsitellään toimintasuunnitelma vuodelle 2020, jäsenmaksut vuodelle 2020 ja talousarvioesitys vuodelle 2020, hallituksen uusien jäsenten valinta erovuoroisten tilalle, Tiima ry:n edustajan valitseminen hallitukseen sekä toiminnan- ja varatoiminnantarkastajien valinta tilivuodelle 2020.

Vaalikokousta seuraa klo 18:00 Olaus Magnus-palkinnon jakamistilaisuus samassa paikassa.

Oulun Historiaseuran tulevan syksyn ja kevään yleisöluennot Oulu-opistolla

Oulun Historiaseura järjestää syksyllä ja keväällä kaikille avoimia yleisöluentoja yhteistyössä Oulu -opiston kanssa. Luennot pidetään Oulu-opiston luentosali 1:ssä (1. kerros), Pohjankartanossa, Leevi Madetojan katu 1.

Luennot:

ke 20.11.2019 klo 18 OTT Juha Joona:"Ikimuistoinen oikeus – Lapin alkuperäisistä maa- ja vesioikeuksista"

ke 15.1.2020 klo 18 FT Ilona Pajari: "Suomalaisen hautaamisen historia"

ke 20.2.2020 klo 18 FM Essi Jouhki: ”Että nyt voi ihan itse päättää ja tehdä” – Muistoja teinikuntatoiminnasta "

ke 18.3.2020 klo 18 Kirjailija, professori Panu Rajala: "Suomussalmen sulttaani – Ilmari Kianto"

ke 15.4.2020 klo 18 FM Lauri Moilanen: "Motiivina kuolemankaipuu. Suisidaalimurha Pohjois-Pohjanmaan alioikeuksissa 1750-1770"

Järjestäjät: Oulun historiaseura ja Oulu-opisto


Oulun Historiaseura Facebookissa

Historiaseura löytyy myös osoitteesta: https://www.facebook.com/oulunhistoriaseura.


Oulun Historiaseuran lukupiiri

Lukupiirissä luetaan historiallisia kirjoja, joita ovat muun muassa historialliset yleisteokset, tietokirjat ja romaanit sekä elämäkerrat. Lukupiirin kokoonkutsujana voi toimia kuka tahansa seuran jäsen. Luettavan teoksen päättää kulloinenkin kokoonkutsuja seuran jäseniltä tulleiden ehdotusten perusteella. Ehdotuksia voi toimittaa milloin vain seuran sähköpostiosoitteeseen tai niistä voi vinkata esim. hallituksen jäsenille. Kokoontuminen: Lukupiiri kokoontuu 3 kertaa vuodessa (tai sopimuksen mukaan). Kirjasta voi tulla keskustelemaan, vaikka ei olisikaan ennättänyt lukea koko teosta.

Liittymällä Oulun Historiaseuran jäseneksi pääset osalliseksi lukupiirin toiminnasta ja antoisista keskusteluista!


Nuoren tutkijan kannustuspalkinto

Oulun Historiaseura on ryhtynyt jakamaan käyttöönsä luovutetusta Erkki Haukipuron (1921–2001) rahastosta nuoren tutkijan kannustuspalkintoja historia-aiheisten opinnäytetöiden tekijöille.

Kannustuspalkinnon säännöt:

§ 1 Oulun Historiaseura ry tukee Oulun yliopistossa tehtäviä historia-aiheisia opinnäytetöitä (pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja) Erkki Haukipuron rahastosta maksettavilla kannustuspalkinnoilla. Palkintoja myönnetään ennen kaikkea Pohjois-Suomeen ja Pohjoiskalottiin liittyvään historiantutkimukseen.

§ 2 Kannustuspalkintoa voi hakea jatkuvalla haulla (hakemukset voi lähettää osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com). Mukaan on liitettävä vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma sekä lyhyt lausunto opinnäytetyön ohjaajalta. Mukaan voi liittää tietoa apurahan käyttötarkoituksesta (arkistomatka tms.), mutta rahoitusta voi hakea myös työskentelyapurahaksi.

§ 3 Seuran hallitus tekee päätökset kannustuspalkinnon saajista. Palkinto jaetaan 1–2 kertaa vuodessa (huhti- ja/tai lokakuussa).

§ 4 Seuran hallitus määrittelee vuosittain palkintosumman määrän (max 500 euroa / tutkija).

§ 5 Kannustuspalkinnon saajan toivotaan kirjoittavan Oulun Historiaseuran verkkojulkaisuun tutkimuksestaan raportin esim. pienen artikkelin muodossa. Tutkimustuloksia on mahdollista esitellä myös Historiaseuran esitelmätilaisuuksissa.


Oululaissyntyisen kirjailijan ja opettajan Sara Wacklinin "Sata muistelmaa Pohjanmaalta" -teoksesta ilmestyi toukokuussa 2015 uusi kovakantinen painos.

Kirjan myyntihinta on 25 euroa.

Kirjatilaukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com. Tutustu myös muuhun Oulun Historiaseuran kirjatarjontaan ja osta edullista historiatietoa vaikka lahjaksi!

Kirjaesittelyt

Päivitetty 26.10.2019