Suomeksi Pa svenska In English
KTS Kirjallisuudentutkijain Seura
 
  AJANKOHTAISTA TAPAHTUMAKALENTERI AVAIN   

 
ESITTELY
MITENJASENEKSI
TOIMINTA
POSTITUSLISTA
HALLITUS JA YHTEYSTIEDOT
SAANNOT
SEURAN HISTORIAA
LINKKEJA

 

 

MUUTOS

Kirjallisuuden ja kirjallisuudentutkimuksen paikat kulttuurisessa muutoksessa

Kirjallisuudentutkijain Seuran vuosiseminaari

Itä-Suomen yliopisto, Joensuu 16.–18.5.2018

Agora-rakennus (Yliopistokatu 4, ks. kampuskartta)

SEMINAARIN LOPULLINEN OHJELMA:

HUOM.! Keskiviikkoiltapäivän väitöskirjatyöpaja on suljettu tilaisuus. Se on tarkoitettu vain niille, joilla on oma paperi työpajassa käsiteltävänä tai jotka on kutsuttu papereita kommentoimaan. Avoimet seminaaritapahtumat alkavat torstai-aamuna.

Seminaarin ABSTRAKTIKIRJA on julkaistu 15.5.2018.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu KTS:n vuosiseminaariin ja ravintola Kerubissa järjestettävään buffet-illalliseen (to 17.5. klo 19, ks. menu alla) allaolevan linkin kautta. 

Esitelmänpitäjien ja väitöskirjatyöpajan osallistujien osallistumismaksut: KTS:n jäsenet 35 euroa, muut 55 euroa. Perustutkinto-opiskelijoille seminaarin osallistuminen  on ilmainen, samoin kuulijoille, joilla ei ole omaa esitystä. Kaikkien osallistujien tulee kuitenkin ilmoittautua. Samalla hinnalla saa osallistua sekä seminaariin että väitöskirjatyöpajaan.

Illalliskortin hinta on 26 euroa.

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Jos olet kiinnostunut osallistumaan mutta et ole vielä ilmoittautunut, lähetä sähköpostia osoitteeseen <ktsseminaari@gmail.com>.

Jos et ole vielä KTS:n jäsen mutta haluat liittyä, katso ohjeet täältä.

Illallinen

Kerubin hiiligrillimenu

Tapas-alkupöytä

* kirsikkatomaatteja, vegaanista juustoa ja pähkinöitä (M,G,VEGAANI)
* coleslaw-salaattia aasialaisittain (M,G,VEGAANI)
* tomaattisia chili-jättipapuja (M,G,VEGAANI)
* marinoitua grillikasvissalaattia (M,G,VEGAANI)
* lehtisalaattivalikoima ja Kerubin salaatinkastiketta (M,G,VEGAANI)
* Kerubin luomuyrttipeltileipää (M,VEGAANI)
* paahdettuja siemeneniä (M,G,VEGAANI)
* yrttilevitettä (M,G,VEGAANI)

Puuhiilillä grillattua:

* Bourbon-glaseerattua ylikypsää härkää (M,G)
* paahdettuja valkosipuliperunoita (M,G,VEGAANI)
* savu-chilimajoneesia (M,G,VEGAANI)

Kasvisruokana tarjoilemme: 

* Bourbon-glaseerattua savutofua, grillikasviksia, paahdettuja valkosipuliperunoita ja savu-chilimajoneesia (M,G,VEGAANI)

Jälkiruoka

* kookospannacottaa ja mangoa (M,G,VEGAANI)
* kahvia ja teetä

Majoitus

Vuosiseminaarille on varattu majoituskiintiöt kahdessa hotellissa.

Sokos Hotel Vaakunassa (Torikatu 20) 1 hengen Standard-huone maksaa 120 €/vrk ja 2 hengen Standard-huone 140 €/vrk. Lisävuode 25 €/vrk. Hintoihin sisältyy iltasauna klo 16-21 ja buffet-aamiainen (S-card-kortin edut käy, S-bonukset ei). Kiintiö on voimassa 1.5.2018 asti, sen jälkeen huoneet vapautuvat yleiseen myyntiin. Mainitse varatessasi varaustunnus B2018KTS. Varaus: joko internet-sivuilta www.sokoshotels.fi tai sähköpostista <vaakuna.joensuu@sokoshotels.fi> tai puh. 020 1234 660. 

Green Star -hotellissa (Torikatu 16) huoneen hinta on henkilömäärästä riippumatta 67 €/yö. Huoneet ovat 2 hengen huoneita, joihin saa nojatuolista lisävuoteen kolmannelle (ei sovellu isolle ihmiselle). Aamupalasta lisämaksu 8 €/henkilö.  Kiintiö on voimassa 10.4.2018 asti, sen jälkeen huoneet vapautuvat yleiseen myyntiin. Varaukset puhelimitse 010 423 9390 tai sähköpostilla <joensuu@greenstar.fi>.

Jos haluat säästää majoituskustannuksissa jakamalla huoneen toisen seminaariosallistujan kanssa, ilmoita siitä sähköpostilla osoitteeseen <ktsseminaari@gmail.com>.

Kirjailijavieras

Seminaarin kirjailijavieraaksi saapuu Jaakko Yli-Juonikas, jota Laura Piippo haastattelee Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa (Koskikatu 25) TO 17.5. klo 17.15-18.00. Kirjailijavierailu on yleisölle avoin tapahtuma.

Plenaarit

TO 17.5. klo 10.45-11.45 AG100, Risto Turunen: Muutos katkoksena ja jatkuvuutena

PE 18.5. klo 13.15-14.00 AT100, Kristina Malmio: ”Thank you Vuosaari”. Suomenruotsalaisen romaanin teemat ja kerrontatavat 2000-luvulla

PE 18.5. klo 14.00-14.45 AT100, Maria Mäkelä: 503 päivää Kertomuksen vaaroja. Teoria, sovellus, somepäivitys

Yhteystiedot

Yhteydenotot: <ktsseminaari@gmail.com>
Puh.: 050 437 7396 (KTS:n sihteeri)
Tapahtuma Facebookissa: <https://www.facebook.com/events/163798697657253/>

Työryhmä- ja esitelmäkutsu

Kirjallisuudentutkijain Seuran vuosiseminaari järjestetään Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa 17.–18.5.2018. Tapahtuman teemana ovat kirjallisuuden ja kirjallisuudentutkimuksen paikat kulttuurisessa muutoksessa. Tapahtuman esiseminaarina keskiviikkona 16.5. järjestetään tohtorikoulutettaville suunnattu väitöskirjatyöpaja, jonka abstraktikutsu on alempana.

Seminaarin tarkoituksena on hahmottaa, missä kirja, kirjallisuus ja kirjallisuudentutkimus ovat nyt ja tulevaisuudessa. Seminaarin teema koostuu kolmesta laajasta näkökulmasta:
  1. Kysymme, mitkä ovat kirjallisuudentutkimuksen asema ja funktiot suomalaisessa akateemisessa maailmassa ja globalisoituvassa todellisuudessa. Mikä on kirjallisuudentutkimuksen identiteetti ja profiili monitieteisyyden ja laaja-alaisuuden aikakaudella? Kuinka kirjallisuutta pitäisi tutkia ja opettaa, jotta kirjallisuuden ja kirjallisuudentutkimuksen merkitys nähtäisiin yhteiskunnan eri alueilla?

  2. Pohdimme, kuinka kirjallisuus taiteenlajina ja kulttuurisen keskustelun muotona hahmottaa yhteiskunnallista muutosta. Millaisia ovat kirjallisuuden tämänhetkiset muodot ja millaisia ilmiöitä nykyisessä kirjallisessa kulttuurissa voidaan tunnistaa? Etsimme teoreettisia näkökulmia siihen, kuinka kirjallisuuden uusia olemisen tapoja voidaan analysoida ja käsitteellistää. Myös historialliset näkökulmat ovat tervetulleita: kuinka kirjallisuus ja kirjallisuuden tutkimus on aiemmin muutosta hahmottanut?

  3. Tarkastelemme, kuinka käsitykset kirjallisuudesta ja kirjallisesta kulttuurista ovat muuttuneet intermediaalisen, audiovisuaalisen ja digitaalisen kulttuurin aikakaudella. Mitä haasteita ja mahdollisuuksia kirjamuoto on kohdannut 2000-luvulla? Millä tavalla kirjallisuuden muuttuvat muodot vaikuttavat myös lukemisen tapoihin?

Teemaan sopivia työryhmä- ja esitelmäehdotuksia pyydetään lähettämään viimeistään 5.2.2018 osoitteeseen ktsseminaari@gmail.com. Esitelmät voivat olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Työryhmäehdotuksessa tulee olla mukana työryhmän nimi, enintään 300 sanan mittainen kuvaus työryhmästä, esitelmänpitäjien nimet ja alustavat otsikot sekä puheenjohtajan/-johtajien nimet ja yhteystiedot. Työryhmäehdotuksen sisältämistä esityksistä siis ei tässä vaiheessa tarvita erillisiä tiivistelmiä, pelkkä koko työryhmän kuvaus riittää.

Esitelmäehdotukseen tulee sisältyä esitelmän otsikko, enintään 300 sanan mittainen tiivistelmä sekä esitelmänpitäjän nimi ja yhteystiedot. Seminaarin järjestelytoimikunta muodostaa yksittäisistä esitelmäehdotuksista temaattisia työryhmiä.

Tiedot hyväksymisistä lähetetään helmikuun lopulla.

Tapahtuman esiseminaarina 16.5.2018 järjestetään väitöskirjatyöpaja kirjallisuudentutkimuksen alan väitöskirjan tekijöille. Työpajaan valitut jatko-opiskelijat kertovat lyhyesti tutkimuksestaan ja saavat palautetta väitöskirjatekstistään työpajaan osallistuvilta professoreilta ja muilta osallistujilta. Työpajan osallistujat valitaan abstraktin ja motivaatiokirjeen perusteella. Abstraktissa (250–300 sanaa) hakija esittelee esimerkiksi jonkin tutkimuksensa kannalta keskeisen idean tai ongelman. Työpajassa käsiteltävä teksti voi olla esimerkiksi artikkeliluonnos, osa monografiaa tai tutkimussuunnitelma, ja sen enimmäispituus on 10 sivua + väitöstyön dispositio. Motivaatiokirjeessä hakija perustelee, miksi työpajaan osallistuminen olisi hänelle tarpeellista. Motivaatiokirjeen pituus on enintään 1 sivu. Abstrakti ja motivaatiokirje pyydetään lähettämään 28.2.2018 mennessä osoitteeseen ktsseminaari@gmail.com. Väitöskirjatyöpajan osallistujat voivat pitää esitelmän myös vuosiseminaarissa.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Itä-Suomen yliopiston Humanistinen osasto ja Kirjallisuudentutkijain Seura (KTS).

Yhteydenotot: ktsseminaari@gmail.com
Verkkosivut: http://pro.tsv.fi/skts/tapahtumakalenteri.html


FÖRÄNDRING

Litteraturens och litteraturforskningens plats i en föränderlig värld

Sällskapets för litteraturforskning i Finland årsseminarium

Östra Finlands universitet, Joensuu 16.–18.5.2018

 

Call for papers

Den 17–18 maj 2018 ordnas Sällskapets för litteraturforskning i Finland (KTS) årsseminarium på Östra Finlands universitet i Joensuu. Seminariets tema är litteraturens och litteraturforskningens plats i en föränderlig värld. I samband med seminariet ordnas även en avhandlingsworkshop för doktorander den 16 maj 2018.

Avsikten med seminariet är att diskutera var boken, litteraturen och litteraturforskningen befinner sig idag – och i framtiden. Vi intresserar oss särskilt för följande frågor: 
  1. Vilken är litteraturforskningens ställning och funktion i dagens globaliserade värld – och i den finländska akademiska världen? Hur framstår litteraturvetenskapens identitet och profil i mångvetenskaplighetens tidevarv? Hur borde litteratur undersökas och undervisas, så att dess betydelse inom olika samhällsområden skulle framgå tydligare?

  2. Hur kan litteraturen, som en konstform och som en form av kulturdiskussion, beskriva och diskutera samhällelig förändring? Vilka former tar sig den nutida litteraturen och vilka slags fenomen kännetecknar dagens litterära kultur? Vi efterlyser teoretiska perspektiv och verktyg med vars hjälp den nutida litteraturen, i sina olika former och skepnader, kan förstås och analyseras. Historiska perspektiv är också välkomna: hur har litteraturen och litteraturforskningen tidigare beskrivit och diskuterat förändring?

  3. Hur har uppfattningarna om litteratur och litterär kultur förändrats under den intermediala, audiovisuala och digitala kulturens tidevarv? Vilka utmaningar och möjligheter har det traditionella bokformat stått inför på 2000-talet? Och hur påverkar litteraturens föränderliga former själva läsprocessen och läsandet?

Vänligen sänd förslag till arbetsgrupper och föredrag senast 31.1.2018 till adressen ktsseminaari@gmail.com. Föredragen kan vara på finska, svenska eller engelska.

Förslag till arbetsgrupper bör innehålla arbetsgruppens namn, en beskrivning av arbetsgruppen på max 300 ord, föredragshållarnas namn och preliminära rubriker samt ordförandens/ordförandenas namn och kontaktuppgifter.

Förslag till föredrag bör innehålla föredragets rubrik, en abstrakt på max 300 ord, samt föredragshållarens namn och kontaktuppgifter. Seminariets vetenskapliga nämnd bildar tematiska grupper av de enskilda föredragen.

Besked om antagande skickas i slutet av februari.

I samband med seminariet ordnas också en avhandlingsworkshop för doktorander den 16 maj 2018. Workshoppen är riktad till doktorander inom ämnet litteraturvetenskap. I workshoppen berättar doktoranden först kort om sin egen forskning, varefter den text doktoranden inlämnat kommenteras av ett antal professorer. Texten som behandlas i workshoppen kan till exempel vara ett artikelutkast, en del av en monografi eller en forskningsplan. Den skall vara max 10 sidor lång + avhandlingens disposition. För att bli antagen till workshoppen skall doktoranden skriva en abstrakt och ett kort motivationsbrev. I abstrakten (200-300 ord) skall doktoranden presentera en central idé eller ett centralt problem i sin text. I motivationsbrevet (max 1 sida) skall doktoranden förklara varför det vore nyttigt för han/hon att delta i workshoppen. Vänligen sänd abstrakter och motivationsbrev senast 28.2.2018 till adressen ktsseminaari@gmail.com. Doktorander som deltar i avhandlingsworkshoppen kan också delta i årsseminariet.

Evenemanget ordnas av Humanistiska avdelningen på Östra Finlands universitet och Sällskapet för litteraturforskning i Finland (KTS).

Kontakt: ktsseminaari@gmail.com
Webbsidor: http://pro.tsv.fi/skts/tapahtumakalenteri.html
Muutos 2018 Muutos 2018

KTS Kirjallisuudentutkijain Seura